27 mei 2020

Hemel is ...

Bij de hemelvaart van Jezus staarden de leerlingen de lucht in...waar is hun leider en Heer??
Maar met Pinksteren zouden ze ontdekken dat Hij aanwezig is als een vuur niet alleen boven hun hoofd zwevend, maar vooral in hun eigen hart.


Drie korte getuigenissen over de Geest in ons leven van drie gelovigen uit onze tijd.

"De hemel is elke plek en elk moment waar Hij die heet 'Ik zal er zijn' gebeurt. Hemel is thuiskomen, je diepste bestemming vinden in het bemind zijn, in het onvoorwaardelijk er mogen zijn. Hemel is baden in zijn Geest."(Carlos Desoete)

Of zoals Maurice Zundel ergens verzucht:
"Wanneer zullen wij begrijpen
dat wij geroepen zijn tot grootheid?
Wanneer zullen wij begrijpen dat God
een vurige Aanwezigheid is
diep in onszelf?
Wanneer zullen wij begrijpen
dat God de meest actuele
en de meest werkelijke Aanwezigheid is,
zonder dewelke men niemand tegemoet kan treden?
Wanneer zullen wij inzien
hoe wonderbaarlijk het Evangelie is?
(uit: "Een andere kijk op de mens."  Woorden van Maurice Zundel gekozen door Paul Debains., uitg. Abdij Bethlehem, Bonheiden, 2003, blz. 33)

Ten slotte, Luc Vanmaercke (hoofdredacteur Kerk en Leven vorige week) : "We zoeken Jezus in de verkeerde richting als we naar de wolken staren, maar net zo goed als we ons blindstaren op de gesloten kerkdeur. Hoe graag we Hem in ons vertrouwde kerkgebouw willen ontmoeten, we moeten Hem nu elders zoeken. Die zoektocht begint met een blik op de ander. (...)We worden uitgenodigd Hem te zien in elkaars woorden en daden. En weet u wat nog ongelooflijker is? We worden uitgenodigd zelf het bewijs te zijn van zijn aanwezigheid. Als we dat goed laten doordringen, zijn we straks helemaal klaar voor Pinksteren."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten